Međunarodne vježbe

Pripadnici OS BiH na vježbi „Immediate response 19“ u R.Hrvatskoj


Nakon sveobuhvatnih i detaljnih pripremnih aktivnosti koje su realizovane na lokacijama kasarne "Adil Besic" Bihać i poligonu Manjača, pripadnici 2. pješadijskog bataljona 6. pješadijske brigade OS BiH, 21. maja 2019.godine, realizovali su administrativni mars na relaciji kasarna u Bihaću- poligon za obuku Slunj u R.Hrvatskoj.

Cilj predmetnih aktivnosti je ućešće na međunarodnoj NATO vježbi "Immediate response 19" koja će se realizirati u periodu od 21.05.-07.06.2019.god. Vježbovne aktivnosti koje za cilj imaju prikaz integrativnih sposobnosti te mobilnosti oružanih snaga zemalja učesnica, će se realizirati u dva dijela i to: poligon Slunj R.Hrvatska, I dio i cestovni mars na relaciji Slunj-Kaposvar, R.Mađarska i obratno.

Izuzetna prilika za pripadnike OS BiH je da u multinacionalnom okruženju prezentuju dostignuti nivo osposobljenosti i interoperabilnosti sa zemljama članicama, te zemljama  aspiranticama za punopravno članstvo u NATO savezu.  

Pored pripadnika 2.pb/6.pbr OS BiH, kontingent učesnika ispred OS BiH čine pripadnici 1. pješadijskog bataljona, 6.pješadijske brigade te Komande logistike OS BiH. 

4 FOTO GALERIJA