6.4.2021

Sastanak vojnog dijaloga OS BiH i OS Republike Turske


U skladu sa implementacijskim planom bilateralne vojne saradnje (BVS) za 2021. godinu između Bosne i Hercegovine i Turske, u prostorijama turskog kontigenta u sastavu EUFOR-a, 06. aprila 2021. godine, u online formatu održan je „Sastanak vojnog dijaloga“ na kojem su učestvovale delegacije OS BiH i OS R. Turske.
8.1.2021

Posjeta mješovite delegacije Republike Turske Centru za profesionalni razvoj Travnik


Komandant Centra za profesionalni razvoj brigadir Hazrudin Hasagić je 06.01.2021. godine na lokaciji kasarne Travnik primio mješovitu delegaciju Republike Turske, koju su činili Vojni ataše Republike Turske brigadir Mustafa Sitki Tatar, koordinator agencije za saradnju i koordinaciju za Bosnu i Hercegovinu (TIKA) gospodin Muhammed Unal kao i predstavnik Mobilnog trening tima Komande za obuku i doktrinu kapetan Levant Polat.
20.11.2020

Uspješno završena “Bilateralna vježba”


Danom za posjetioce i demonstracijom dijela operativnih sposobnosti pripadnika OS BiH na terenu sa bliskom zračnom podrškom dva aviona F-16 koja su navodili pripadnici naših OS i medicinskom evakuacijom sa helikopterom UH-1H, 19. novembra 2020. godine na vojnom poligonu “Glamoč”, uspješno je završena dvodnevna zajednička vježba OS BiH i SAD-a pod nazivom “Bilateralna vježba”.