Sport i rekreativne aktivnosti OS BiH

Uspješan sportski vikend pripadnika OS BiH

Tradicionalna međunarodna Vidovdanska utrka na 10 000 m, jedina ulična utrka na prostoru bivše Jugoslavije koja ima IAAF Bronze Label za kvalitet i utrka koja se ubraja među najbolje na svijetu na 10 000 m, održana je 23.06.2018. godine u Brčkom. Na ovom takmičenju nastupilo je preko 20 atletičara s olimpijskom normom i 18 atletičara sa IAAF normom za IAAF Label. Jedan od učesnika ove utrke bio je i pripadnik OS BiH stariji vodnik Zaim Šuman koji je ostvario vrlo dobar rezultat.

Pošto se ova utrka vodi i kao Prvenstvo Bosne i Hercegovine na 10 000 m, Zaim Šuman je zauzeo drugo mjesto, dok je u konkurenciji atletičara iz regiona bio među najboljim.

Na državnom prvenstvu u cestovnom biciklizmu – vožnja na hronometar, koje je održano 23.06.2018.godine u Sarajevu, pripadnik brigade TP OS BiH vojnik I klase Vedat Karić je zauzeo prvo mjesto i tako uspio odbraniti titulu prvaka države u ovoj disciplini.

Također, na Bjelašnici je 23.06.2018. godine održan „Vučko Trail 2018“. Organizovane su utrke na 13 kilometara, 39 kilometara i 60 kilometara. Na utrci u dužini od 39 kilometara učešće su uzela 132 takmičara, a najuspješniji takmičar bio je pripadnik OS BiH vojnik I kl. Marko Starčević, pripadnik brigade TP OS BiH.

Pripadnici OS BiH, svojim zapaženim rezultatima, dokazali su još jednom svoju izuzetnu fizičku spremnost te spremnost za učešće na svim civilnim i međunarodnim sportskim takmičenjima.

5 FOTO GALERIJA