Vijesti

Uspješno realizovana metodsko-pokazna vježba „Oganj 19“


Planom obuke za 2019. godinu u kasarni “Žarko Zgonjanin” u Prijedoru pripadnici 2.pješadijske čete/1.pb/6.pbr u saradnji sa Vatrogasnom jedinicom i Crvenim krstom Grada Prijedora, 18. aprila 2019.godine realizovali su MPV “Oganj 19” – Pružanje pomoći civilnim vlastima u reagovanju na prirodne i druge nesreće.

Cilj vježbe bio je da se prikažu sposobnosti dežurnih službi te da se u koordinaciji sa lokalnom zajednicom prezentuje sposobnost jedinica OS BiH u reagovanju na prirodne nesreće i druge katastrofe. Saradnja sa predstavnicima lokalne zajednice je od velike važnosti za pravovremeno i uspješno reagovanje u kriznim situacijama.

Ova vježba je pokazala da jedinice OS BiH imaju razvijenu izuzetno dobru saradnju sa lokalnom zajednicom kao i sposobnost da odgovore izazovima ovakve vrste. 

Komandant 1.pb/6.pbr je svim učesnicima vježbe čestitao na uspješno realizovanoj vježbi i profesionalnom izvršenju zadataka.

Vježbi je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Grada Prijedora gospodin Aleksandar Miljuš koji je čestitao učesnicima na pokazanoj spretnosti te istakao da je od velikog značaja da vatrogasci i pripadnici Oružanih Snaga BiH imaju dobru saradnju, kako bi pomogli ljudima u nevolji.

5 FOTO GALERIJA