Vijesti

Realizovan turnir u malom nogometu i “Dan otvorenih vrata” u kasarni “Vojvoda Stepa Stepanović” Bijeljina


Povodom obilježavanja 1. decembra – Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini u organizaciji 3.pješadijskog bataljona /5.pješadijske brigade OS BiH realizovan je turnir u malom nogometu i manifestacija „Dan otvorenih vrata“.

Na turniru u malom nogometu koji je realizovan 19. novembra 2018. godine pored ekipa 3.pješadijskog bataljona učestvovali su i pripadnici Granične policije terenske kancelarije Sjeveroistok iz Bijeljine. U maloj sali „Trim kabinetu“ najbolje su se snašli gosti koji su iza sebe ostavili 1.pješadijsku četu, Komandu bataljona i komandnu četu 3.pb/5.pbr OS BiH.

Domaćin turnira i komandant 3pb/5.pbr OS BiH, pukovnik Roberto Gašić se zahvalio na učešću svim ekipama istakavši da je “Pobjedio sportski i prijateljski duh pripadnika koji rade u institucijama BiH”, najavio učešće većeg broja ekipa sljedeće godine te je dodjelio diplome i zahvalnice najuspešnijim ekipama.

U sklopu obilježavanja Dana OS BiH, 20. novembra 2018. godine u kasarni u Bijeljini, realizovana je manifestacija „Dan otvorenih vrata“. Manifestaciju su posjetili učenici osnovnih i srednjih škola kao i djeca iz nekoliko vrtića sa područja grada Bijeljine kojima je pružen još jedan zanimljiv i edukativan dan.

I pored lošeg i hladnog vremena sa povremenim kišnim intervalima, dobro raspoloženi i pripremljeni domaćini su na taktičko-tehničkom zboru mladim gostima prikazali dio naoružanja i opreme koju koriste u svom svakodnevnom radu. Dragim gostima je potom omogućeno da obiđu i neke od objekata u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini, vojnu crkvu i Muzej na otvorenom sa stalnim muzejskim eksponatima.

7 FOTO GALERIJA