Vijesti

U artiljerijskom bataljonu/6.pbr organizovana akcija Dobrovoljnog darovanja krvi


Povodom obilježavanja 1. decembra - Dana OS BiH, u kasarni „Vojvoda Radomir Putnik“ u Doboju i u saradnji sa općinskom organizacijom „Crvenog krsta“ Grada Doboja te Službom za transfuziju krvi Opće bolnice „Sveti Apostol Luka“ iz Doboja, 29. novembra 2018.godine, realizovano je dobrovoljno darovanje krvi.

Akcijama Službe za transfuziju krvi Opće bolnice „Sveti Apostol Luka“ iz Doboja pripadnici artiljerijskog bataljona/6.pbr se uvijek rado odazovu, pa je tako bilo i sada, ali ovaj put u povodu 1.decembra - Dana OS BiH.

Ovoj humanitarnoj akciji odazvala su se 22 (dvadeset dva) pripadnika iz sastava artiljerijskog bataljona/6.pbr i Komande logistike/KP OS BiH, koji su darovali ovu dragocjenu tečnost.

Pored pripadnika Oružanih snaga BiH u ovoj akciji učestvovali su i učenici srednjih škola iz Grada Doboja, te je ovom prilikom prikupljeno ukupno 35 (trideset pet) doza krvi.

Ova prilika je iskorištena da se učenicima kroz realizaciju Taktičko-tehničkog zbora (TTZ)  prezentuju dijelovi naoružanja i opreme koju ova jedinica u svom radu koristi uz napomenu da posjetioci nisu krili radost i oduševljenje prezentovanim.

8 FOTO GALERIJA