Vijesti

Obilježavanje dana OS BiH


U Centru za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu u Pazariću, 27.11.2019. godine održana je svečana ceremonija povodom obilježavanja “Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine” .

Tim povodom prisutnim gostima i pripadnicima COO obratio se komandant pukovnik Alem Kaplan, koji se u svom govoru osvrnuo  na dosadašnje aktivnsti i stepen realizacije zadataka koji su bili postavljeni kako pred Oružane snage tako i pred Centar za osnovnu obuku.

Istakao je da Centar za osnovnu obuku ima izuzetno složenu i odgovornu misiju transformacije mladih ljudi iz civila u disciplinovane, obučene i motivisane vojnike koji vjeruju u timski rad, lojalnost i odanost OS BiH i državi BiH te da će djelovanje pripadnika COO, u narednom periodu  biti prije svega, usmjereno na izvođenje  kvalitetne i kontinuirane obuke kandidata za prijem u vojnu službu OS BiH, u cilju postizanja potrebnog nivoa sposobnosti i spremnosti za izvršavanje svih postavljenih zadataka i obaveza u komandama i jedinicama OS BiH.

Na kraju svečane ceremonije obilježavanja “Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine” pročitane su Naredbe o dodjeli stimulativnih mjera za pripadnike Centra za osnovnu obuku koji su u protekloj godini dali najveći doprinos u jedinici, te  su pohvaljeni ispred stroja.

Pored pripadnika COO svečanosti su prisustvovali predstavnici Policijske stanice Hadžići i Javnog komunalnog preduzeća”Komunalac”.

6 FOTO GALERIJA