Vijesti

Prijem nove klase kandidata za vojnike u Centru za osnovnu obuku


U kasarni “Zaim Imamović” Pazarić 14.09.2020. godine, izvršen je prijem klase kandidata na osnovnoj obuci za vojnike u Centaru za osnovnu obuku (COO).

Obuka je planirana da se realizuje od 14.09. do 13.11.2020. godine, a koju će zbog ograničenja izazvanih COVID–19 pohađati 141 kandidat.

Na početku prijema klase centar je posjetio zamjenik komandanta KP OS BiH za resurse  brigadir Rusmir Mrković koji je i sam pratio prijem klase, uvjerio se o stanju na lokaciji, te poduzetim mjerama zaštite od COVID–19.Brigadira Mrkovića je primio komandant COO pukovnik Alem Kaplan koji ga je upoznao sa trenutnim aktuelnostima oko prihvata 23.klase kandidata na osnovnoj obuci za vojnike. Tokom predmetne aktivnosti izvršen je obilazak kapaciteta na lokaciji gdje su prezentovani pravci djelovanja u životu i radu sa akcentom na procedurama i poduzetim operativnim mjerama na zaštiti personala i materijalnih sredstava od korona virusa.

Tokom ove posjete zamjenik komandanta za resurse brigadir Mrković je  izrazio zadovoljstvo poduzetim mjerama i naporima za prijem klase koje su uložili pripadnici COO na čelu sa komandantom pukovnikom Alemom Kaplanom.

6 FOTO GALERIJA