Vijesti

Početak osnovne podofirske obuke klasa XIII-24


U Centru za profesionalni razvoj (CPR), dana 05.02.2024. godine na lokaciji kasarne „Travnik“ u Travniku počela je osnovna podoficirska obuka (OPO) klasa 13/24.

Svečanoj ceremoniji početka Osnovne podoficirske obuke prisustvovali su brigadir Slobodan Simić – načelnik Komande za obuku i doktrinu, pukovnik Šaban Kadrić– komandant Centra za profesionalni razvoj, pukovnik Alman Kasumović – načelnik Odjeljenja vojnih kurseva, zastavnik Nermin Vardo- vršilac dužnosti načelnika Odsjeka podoficirskih kurseva i zastavnik I klase Esmer Đonko- glavni podoficir Komande za obuku i doktrinu (KOiD).

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine na početku Osnovne podoficirske obuke, uvodnim riječima prisutnima se obratio zastavnik, Nermin Vardo, koji je zaželio dobrodošlicu polaznicima na obuci i iznio osnovne napomene o ovoj vrsti obuke.

Na kraju se polaznicima obratio i načelnik štaba KOiD-a, brigadir Slobodan Simić, koji je polaznicima zaželio dobrodošlicu i isktakao da od njih očekuje da će usvojiti potrebna znanja, da će biti kvalitetna veza između vojničkog i oficirskog kadra i da će steći neophodne kompetencije da bi sutra u svojim jedinicama bili u mogućnosti preuzeti odgovornost za dodjeljene dužnosti. Osnovna podoficirska obuka će trajati 12 sedmica, a pohađa je 80 polaznika.

5 FOTO GALERIJA