Vijesti

Svečano otvorenje prostorija za njemački jezik u Centru za profesionalni razvoj OS BiH


Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez i ministar odbrane SR Njemačke NJ.E Boris Pistorius prisustvovali su 06. februara 2024. godine u kasarni “Rajlovac” u Rajlovcu ceremoniji primopredaje donirane opreme od strane SR Njemačke za dvije učionice Odjeljenju njemačkog jezika.

Pored ministra odbrane BiH i ministra odbrane SR Njemačke u čijoj pratnji je bila mnogobrojna delegacija sastavljena od MO i OS Njemačke, svečanom otvorenju renovniranih prostorija kursa njemačkog jezika prisustvovali su i komandant Komande za podršku, brigadni general Zdravko Rezo, načelnik štaba KOiD, brigadir Slobodan Simić, komandant CPR pukovnik Šaban Kadrić, v.d. načelnika OSJ major, Enver Hodžabegović.

Tokom svečanog otvaranja izraženo je obostrano zadovoljstvo produbljivanjem dugotrajne i kontinuirane saradnje između dvije prijateljske zemlje, a donirana oprema će unaprijediti proces učenja njemačkog jezika pripadnika MO i OS BiH koji će na taj način steći dobre uslove za dalje školovanje i usavršavanje u vojnim školama OS SR Njemačke.

Svečano otvorenje laboratorije izvršili su ministar odbrane BiH i ministar odbrane SR Njemačke presjecanjem vrpce. Odjeljenje njemačkog jezika formirano je 2002. godine, a kurs njemačkog jezika za pripadnike MO i OS BiH se održava dva puta u toku godine. Do sad je kurs njemačkog jezika pohađalo 366 polaznika.

5 FOTO GALERIJA