Vijesti

Završetak kursa za ocjenjivače


U Centru za profesionalni razvoj (CPR) na lokaciji kasarne „Travnik“ u Travniku dana 09.02.2024. godine svečano je zatvoren kurs za ocjenjivače

Svečanoj ceremoniji završetka kursa za ocjenjivače prisustvovali su pukovnik Šaban Kadrić komandant Centra za profesionalni razvoj, pukovnik Aytug Fidan ispred EUFOR-a, pukovnik Alman Kasumović načelnik Odjeljenja vojnih kurseva i kapetan Almir Oprašić instructor na Odjeljenju vojnih kurseva.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine na zatvaranju kursa za ocjenjivače uvodnim rijima prisutnima se obratio kapetan Almir Oprašić koji se zahvalio na uloženom trudu i poželio sreću u budućem radu.

Polaznicima kursa se obratio načelnik OVK pukovnik Alman Kasumović riječima:  Vi ste mladi ljudi, budućnost je pred vama, sistem će se graditi na vama i kroz ovu aktivnost dajte svoj doprinos. Želim vam svako dobro, puno uspjeha i brz napredak kroz karijeru

Na kraju se polaznicima obratio komandant CPR – pukovnik Šaban Kadrić: Vi se morate educirati i morate biti spremni za ono sto ćete raditi. Edukacijom i obrazovanjem ćete steći autoritet. Budite pravedni i svi će vas tako cijeniti. Budite objektivni što znači da svakom date ocjenu koju zaslužuje. Čestitam vam i nadam se budućoj saradnji.

Kurs za ocjenjivače je trajao 2 sedmice, a pohao ga je 31 polaznik.

4 FOTO GALERIJA