Vijesti

Početak kurseva engleskog jezika


U Odjelјenju za strane jezike (OSJ) Centra za profesionalni razvoj (CPR) su 19.02.2024. godine za počeli kursevi engleskog jezika na lokacijama kasarne „Rajlovac“ Sarajevo, kasarne „Kozara“ Banja Luka, kasarne "Božan Simović" Čapljina i kasarne "Dubrave" u Tuzli.

Prilikom otvaranja početka Kursa engleskog jezika na lokaciji kasarne “ Rajlovac” u Rajlovcu, voditelj Kursa engleskog jezika kapetan Dženan Borovac, naglasio je značaj engleskog jezika za pripadnike OS BiH, posebno za učešće u misijama podrške miru, ali i prilikom predstavlјanja naših pripadnika na školovanjima, obukama i seminarima u inostranstvu. On je ovom prilikom poručio polaznicima da vrijedno rade kako sa instruktorima tako i samostalno, da bi vrijeme provedeno na kursu iskoristili za sticanje što više znanja. Također, na ostalim lokacijama razmještaja odsjeka engleskog jezika u Tuzli, Banja Luci i Čapljini realizovane su ceremonije početka Kurseva engleskog jezika.

Kursevi engleskog jezika će se realizovati prema nastavnim planovima i programima koji su prilagođeni savremenim svjetskim programima učenja stranih jezika i realizovati će se prema nivoima od početnog, nižeg-srednjeg, srednjeg, višeg-srednjeg i naprednog nivoa. Svaki nivo traje po 13 nastavnih sedmica u sklopu kojih će polaznici imati redovna testiranja kroz koja će se pratiti i njihov rad. Kurseve engleskog jezika pohađat će 118 polaznika.

5 FOTO GALERIJA