Vijesti

Početak osnovne obuke za oficire XI klase


Ceremonija povodom početka osnovne obuke XI klase kandidata na osnovnoj oficirskoj obuci faze 1 i 24-I klase kandidata na primarnom kursu za razvoj vođa, održana je dana 21.02.2024.godine.

Osnovnu oficirsku obuku faze 1 pohađat će 4 kandidata koji će se obučavati u periodu od 19. februara do 10.maja 2024.godine u Centru za osnovnu obuku kroz teorijske i praktične sadržaje sa ciljem usvajanja osnovnih vojničkih znanja i vještina kako bi uspješno nastavili oficirsku obuku.

Klasa 24-1 polaznika primarnog kursa za razvoj vođa broji 66 pripadnika OS BiH koji će u narednom period usvajati znanja i vještine vođa timova te uspješnim pohađanjem kursa ostvariti mogućnost postavljanja na dužnost vođa timova i ujedno ispuniti jedan od preduslova za mogućnost dobijanja prvog podoficirskog čina u OS BiH.

Nakon predaje raporta i intoniranja himne kandidatima i polaznicima na obuci obratio se komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Alem Kaplan koji  je čestitao kandidatima što su odabrani ispred svojih jedinica i time pokazali da rade na samousavršavanju i razvoju vojnih vještina  te dodao da svi kandidati treba  da iskažu predan odnos svim obavezama koje ih očekaju u narednom periodu tokom obuke, te zahtjevao poštovanje etičkog kodeksa i pravila službe OS BiH kao i ostalih propisa OS BiH.

4 FOTO GALERIJA