Vijesti

Početak kursa komandira četa (KKČ) klasa 6/24-I


Kurs komandira četa (KKČ) klase 6/24-I počeo je dana 12.02.2024. godine u Centru za profesionalni razvoj (CPR) na lokaciji kasarne„Travnik“ u Travniku.

Svečanoj ceremoniji početka Kursa komandira četa prisustvovali su brigadir Slobodan Simić načelnik Komande za obuku i doktrinu, pukovnik Šaban Kadrić komandant Centra za profesionalni razvoj, pukovnik Alman Kasumović načelnik Odjeljenja vojnih kurseva, pukovnik Nenad Vujinović načelnik Odsjeka oficirskih kurseva i zastavnik I klase Esmer Đonko glavni podoficir Komande za obuku i doktrinu (KOiD).

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine na početku Kursa komandira četa uvodnim rijima prisutnima se obratio pukovnik Nenad Vujinović koji je zaželio dobrodošlicu polaznicima kursa i iznio osnovne napomene o ovoj vrsti kursa.

Polaznicima se obratio načelnik OVK-pukovnik Alman Kasumović: Tražite informacije nemojte biti pasivni, jer ovo je prilika da otklonite sve nejasnoće kad je u pitanju vođenje jedinice na nivou komandira čete. Želim vam uspješan završetak kursa i da se na kraju vidimo na svečanoj ceremoniji zatvaranja istog.

Polaznicima se obratio i komandant CPR-pukovnik Šaban Kadrić: “Dužnost komandira čete je jedna od najbitnijih dužnosti u vašoj karijeri. Vrijeme kada oficir stječe iskustvo, najviše sazrijeva i treba da pokaže svoje znanje, umijeće i kreativnost kroz izvršenje određenih zadataka. Želim vam svako dobro i uspješan završetak kursa.”

Polaznicima se na kraju obratio načelnik KOiD-brigadir Slobodan Simić: “Karakter ličnosti postavlja komandira čete, kada izađete ispred svog stroja tačno se mora znati ko je karakter. Nadam se da će te u ovom periodu imati priliku da steknete dosta znanja, da bi svojim karakterom mogli da budete komandiri četa. Učite, tražite znanje i želim vam svako dobro.

3 FOTO GALERIJA