Vijesti

Primopredaja dužnosti komandanta Centra za osnovnu obuku


Dosadašnji komandant COO pukovnik Alem Kaplan predao je dužnost pukovniku Ševalu Isakoviću. Primopredaja dužnosti komandanta Centra za osnovnu obuku izvršena je dana 29.02.2024.godine na lokaciji kasarne „Zaim Imamović“ u Pazariću.

Na primopredaji su prisustvovali komandant Komande za podršku Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general Rezo i komandant Komande za obuku i doktrinu brigadir Mišić.

Pukovnik Kaplan je održao informativni brifing sa težištem na stanje u jedinici kao i na projekte koji su realizovani u COO tokom obavljanja dužnosti komandanta.

Nakon informativnog brifinga pukovnik Kaplan se obratio prisutnim gostima i pripadnicima štaba COO kao i komandirima podređenih jedinica te se zahvalio na saradnji i kolegijalnosti.

Prisutnima se obratio i komandant Komande za obuku i doktrinu brigadir Mišić koji je čestitao novopostavljenom komandantu pukovniku Isakoviću, a pukovniku Kaplanu se zahvalio na profesionalnom radu , trudu i zalaganju za Centar osnovne obuke.

Pukovnik Isaković se predstavio pripadnicima Centra za osnovnu obuku i poželio dobru saradnju u narednom periodu.

General Rezo se zahvalio dosadašnjem komandantu COO pukovniku Kaplanu na postignutim rezultatima tokom obavljenja dužnosti pri čemu je pokazao izuzetne sposobnosti i kvalitete. Još je dodao da bez dobrog tima pojedinac ne može učiniti puno te da očekuje podršku novopostavljenom komandantu na njegovim počecima komandantske dužnosti, od strane štaba i drugih saradnika.

Nakon govora generala Reze uslijedilo je potpisivanje zapisnika o primopredaji dužnosti.

4 FOTO GALERIJA