Vijesti

Početak kurseva turskog jezika u Odjeljenju stranih jezika u kasarni „Rajlovac“ u Sarajevu


Ceremonija početka kurseva turskog jezika realizovana je dana 04.03.2024.godine u Odjeljenju stranih jezika CPR na lokaciji „Rajlovac“ u Sarajevu. Kurs turskog jezika u OSJ realizovaće se u periodu od 04.03. do 31.05.2024. godine. Ceremoniji početka kurseva prisustvovao je komandant CPR pukovnik Šaban Kadrić, načelnik OSJ CPR pukovnik Vahid Podžić i voditelj kursa turskog jezika major Nesib Čakić, te vojni ataše ambasade R. Turske u Sarajevu brigadir Murat Kul.

Na ceremoniji početka kurseva polaznicima su se obratio voditelj KTJ major Nesib Čakić koji je istakao da kurs turskog jezika nastavlja realizaciju svoje misije na način da pripadnike MO i OS BiH nauče što bolje turski jezik kako bi se isti mogli upućivati na dalja usavršavanja, čime će MO i OS BiH dobiti kvalitetan kadar koji će na najbolji način izvršavati svoje dužnosti i obaveze.

Vojni ataše R. Turske se na početku svog izlaganja zahvalio polaznicima kurseva turskog jezika što su odabrali baš turski jezik za učenje, te se zahvalio komandantu CPR, načelniku OSJ i voditelju KTJ na bliskoj i srdačnoj saradnji u dosadašnjem periodu.

Komandant CPR pukovnik Šaban Kadrić je polaznicima kurseva turskog jezika zaželio puno uspjeha tokom kursa, te se zahvalio Ambasadi R. Turske i uredu Vojnog atašea u Sarajevu na stalnoj podršci koju pružaju kursevima stranih jezika. Najbolji primjer te podrške je angažovanje spoljnih predavača - profesora turskog jezika tokom cijelog trajanja kurseva, čiji je doprinos nemjerljiv u kvalitetu učenja turskog jezika u OSJ CPR. Komandant CPR je novoimenovanom vojnom atašeu R. Turske u Sarajevu brigadiru Muratu Kulu zaželio puno sreće i uspjeha na novoj dužnosti u našoj zemlji.

Tokom ceremonije otvaranja kurseva turskog jezika vojni ataše R.Turske u Sarajevu brigadir Murat Kul je u znak zahvalnosti za dosadašnju uspješnu saradnju, voditelju kursa turskog jezika i načelniku OSJ CPR uručio plakete.

7 FOTO GALERIJA