Vijesti

Završetak “Primarnog kursa za razvoj vođa” klase 24-I


Svečanom ceremonijom u Centru za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu u Pazariću, dana 15.03.2024. godine, obilježen je završetak “Primarnog kursa za razvoj vođa” klase 24-I.

Kurs je uspješno završilo 66 kandidata iz sastava svih jedinica Komande za podršku OS BiH. Kandidati su tokom intenzivne obuke bili obučavani kroz teorijske i praktične sadržaje sa ciljem usvajanja znanja i vještina vođa timova.

Uvjerenja o završenom  kursu uručio je komandant, Centra za osnovnu obuku pukovnik Ševal Isaković, koji se prije toga obratio kandidatima, sa riječima da su kroz kurs dobili potrebno znanje, navike i vještine, koje su im potrebne da budu uspješne vođe timova u svojim jedinicama u skladu sa vojnom doktrinom OS BiH.Uspješnim završetkom ovog kursa, vi ste ušli  u program profesionalnog razvoja u OS BiH, što predstavlja prvu i najznačajniju kvalifikacijsku kapiju u vašem daljem razvoju u ulozi vođe.”-istakao je pukovnik Isaković.

Kandidatima se ispred Komande za obuku  i doktrinu, obratio zastavnik prve klase Đonko, koji je još jednom čestitao kandidatima “Primarnog kursa za razvoj vođa” uspješan završetak obuke.

Najbolje rezultate u ovoj klase ostvario je vojnik prve klase, Tamara Milanović, koja je dobila pismo pohvale Centra za osnovnu obuku za najboljeg kandidata klase 24-I.

3 FOTO GALERIJA