Vijesti

Završetak Naprednog podoficirskog kursa klasa XIV


U Centru za profesionalni razvoj (CPR) na lokaciji kasarne „Travnik“ u Travniku, dana 22.03.2024. godine uspješno je završen Napredni podoficirski kurs (NPK) klasa 14/24-I.

Svečanoj ceremoniji završetka Naprednog podoficirskog kursa prisustvovali su brigadir Toni Mišić – komandant Komande za obuku i doktrinu (KOiD), pukovnik Šaban Kadrić komandant Centra za profesionalni razvoj, pukovnik Alman Kasumović načelnik Odjeljenja vojnih kurseva, zastavnik Goran Knežević -načelnik Odsjeka podoficirskih kurseva i zastavnik I klase Esmer Đonko- glavni podoficir Komande za obuku i doktrinu (KOiD).

 

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine na početku Naprednog podoficirskog kursa uvodnim rijima prisutnima se obratio zastavnik I klase, Esmer Đonko, koji je rekao da je cilj NPK da polaznici steknu vještine , znanja i kompentencije koje su neophodno  potrebne da bi obavljali poslove i zadatke, koji budu postavljeni pred njih na njihovim formacijskim dužnostima u OS BiH na pozicijama OR-7.

Naglasio je da ovo nije kraj njihove edukacije i da se moraju nadograđivati u jedinicama kroz operativnu obuku .

Na kraju su se  polaznicima obratili, pukovnik Šaban Kadrić i  komandant Komande za obuku i doktrinu, brigadir Toni  Mišić, koji su učesnicima čestitali, uspješan završetak kursa, te poželjeli sreću u daljem usavršavanju. Napredni podoficirski kurs je trajao 10 sedmica, a a uspješno ga je završilo 55 polaznika. Najbolji polaznik četrnaeste klase NPK je stariji vodnik Ivo Kelić.

1 FOTO GALERIJA