Vijesti

Načelnik ZŠ OS BiH generalmajor Gojko Knežević u radnoj posjeti Centru za PMD i uništavanje NUS


Načelnik ZŠ OS BiH generalmajor Gojko Knežević, sa svojim zamjenicima brigadnim generalom Tomom Kolendom i brigadnim generalom Mirsadom Ahmićem, u utorak 26. marta 2024. godine, na lokaciji kasarne “Rajlovac” u Sarajevu, boravio je u radnoj posjeti Centru za PMD i uništavanje NUS.

Sastanku su prisustvovali i komandant Komande za podršku OS BiH, Načelnik štaba KOiD, Načelnik uprave J5 Zajedničkog štaba OS BiH, te izvršni oficir, glavni podoficir i načenici odjeljenja Centra za PMD i uništavanje NUS. Prisutne je pozdravio novoimenovani komandant Centra za PMD i UNUS, koji je pored čestitki generalima na postavljenjima na nove dužnosti, iznio i kratak presjek preduzetih mjera i aktivnosti od preuzimanja dužnosti komandanta, te aktivnosti na jačanju kapaciteta Centra. Pored komandanta Centra prisutnima se obratio i Načelnik uprave J5 brigadir Miljan Janković, koji je prezentovao trenutnu minsku situaciju u svijetu, istorijat nastanka i rada Centra, te očekivanja.

Generalmajor, Gojko Knežević je, nakon čestiki na novim postavljenjima i dosadašnjim postignutim rezultatima komandi i jedinica OS BiH, upoznao prisutne sa personalnim promjenama u ZŠ OS BiH i potčinjenim komandama.

Potom su se, pozdravnim riječima i kratkim smjernicama i očekivanjima, obratili brigadni generali Tomo Kolenda i Mirsad Ahmić. Detektovali su ključne oblasti iz svojih nadležnosti kroz koje pripadnici OS BiH mogu doprinijeti, da se iste unaprijede, institucionalna obuka, operacije MiMES, upravljanje personalom i logisticiranje OS BiH u cjelini.

U završnoj riječi, general Knežević, iznio je svoje smjernice i zadatke za naredni period. Posebno je istakao nastavak rada na unapređenju operativnih sposobnosti, poboljšanju uslova života i rada pripadnika OS BiH, međusobnom povjerenju u radu i poboljšanju regionalne bilateralne saradnje.

4 FOTO GALERIJA