Vijesti

Završetak Kursa za štabne oficire klasa 7


U Centru za profesionalni razvoj (CPR) na lokaciji kasarne „Travnik“ u Travniku, dana 28.03.2024. godine uspešno je završen Kurs za štabne oficire (KŠO) klasa 7.

Svečanoj ceremoniji završetka KŠO prisustvovali su brigadir Slobodan Simić – načelnik KOiD-a, pukovnik Šaban Kadrić – komandant CPR i major Strahinja Šukalo – načelnik KŠK. Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine na početku ceremonije uvodnim riječima prisutnima se obratio major Strahinja Šukalo koji se zahvalio polaznicima na veoma korektnoj saradnji tokom kursa kao i komandantu i štabu CPR-a na razumijevanju i pomoći pri realizaciji nastave. Polaznicima je naglasio da znanja koja su stekli na ovom kursu primjene u svojim jedinicama i na taj način prezentuju centar u najboljem svjetlu. Zaželio im je srećan povratak kući i uspjeh u daljem radu.

Polaznicima se obratio i komandant CPR-a pukovnik Šaban Kadrić: „Dame i gospodo izuzetno mi je zadovoljstvo da smo ispunili zadatak i dostigli standarde koji su se od nas tražili na ovom kursu. Vi morate biti spremni proširivati vaša znanja tako da sutra znate šta trebate raditi na vašim funkcionalnim dužnostima koje budete obavljali u jedinicama OS BiH. Želim vam uspjeh i da što prije steknete uslove za narednu stepenicu i da se ovdje vidimo ponovo. Vjernicima katoličke vjeroispovjesti želim srećan i blagosloven predstojeći Uskrs.”

Na kraju se polaznicima obratio komandant KOiD-a brigadir Slobodan Simić koji čestitao polaznicima na pokazanim rezultatima tokom ove edukacije i istakao da se tokom cijele karijere trebaju pridržavati principa kao što su hrabrost, mudrost, iskrenost, dobronamjernost i strogost. Rekao im je da ono što su pokazali tokom kursa govori o tome da će Oružane snage Bosne i Hercegovine imati perspektivne i odlučne ljude koji će sutra moći odgovoriti svim izazovima. Završetkom kursa za štabne oficire polaznici stiču uslov za čin majora, a kurs je uspješno završilo 70 polaznika.

5 FOTO GALERIJA