Vijesti

Posjeta Komandanta KP OS BiH Centru za PMD i uništavanje NUS


Komandant KP OS BiH brigadni general Zdravko Rezo, sa svojim zamjenikom za operacije brigadirom Jasminom Čajićem, u četvrtak 28. marta 2024. godine, na lokaciji kasarne “Rajlovac” u Sarajevu, boravio je u radnoj posjeti Centru za PMD i uništavanje NUS.

Sastanku su prisustvovali i Komandant CPMD i UNUS, glavni podoficir, te načelnici odjeljenja Centra za PMD i uništavanje NUS. Prisutne je pozdravio novoimenovani Komandant CPMD i UNUS, koji je pored čestitki na postavljenjima na nove dužnosti, iznio i kratak presjek preduzetih mjera i aktivnosti od preuzimanja dužnosti komandanta, te aktivnosti na jačanju kapaciteta Centra. Pored komandanta Centra prisutnima se obratio i Zamjenik komandanta KP OS BiH za operacije brigadir Jasmin Čajić, koji je kroz svoje obraćanje detektovao  ključne oblasti iz svojih nadležnosti kroz koje pripadnici OS BiH mogu doprinijeti, da se iste unaprijede institucionalna obuka i operacije MiMES u cjelini.

Brigadni general Zdravko Rezo je, nakon čestitki na novim postavljenjima i dosadašnjim postignutim rezultatima komandi i jedinica OS BiH, upoznao prisutne sa personalnim promjenama u KP OS BiH i potčinjenim komandama, te budućim upravljanjem personalom i logistikom u KP OS BiH.

U završnoj riječi, brigadni general Zdravko Rezo, iznio je svoje smjernice i zadatke za naredni period. Posebno je istakao nastavak rada na unapređenju operativnih sposobnosti, poboljšanju uslova života i rada pripadnika OS BiH, međusobnom povjerenju u radu i poboljšanju regionalne bilateralne saradnje.

4 FOTO GALERIJA