Vijesti

Završetak oficirske obuke specijalista službi


U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, dana 05.04.2024. godine, održana je svečana ceremonija završetka obuke oficira specijalista i prijema oficira u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Oružane snage Bosne i Hercegovine su postale bogatije za šest potporučnika sanitetske službe. Oni su u proteklih šeat sedmica u Centru za osnovnu obuku, sticali osnovna vojna znanja i vještine kako bi spremno odgovorili zadacima koji će biti postavljeni ispred njih kao pripadnika Oružanih snaga.

Ceremoniji su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane na čelu sa pomoćnikom ministra odbrane Bosne i Hercegovine za upravljanjem personalom gospodinom Muratovićem, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH za resurse, general Ahmić, komandant  Operativne komande Oružanih snaga Bosne  i Hercegovine general Lubenović,  zamjenik komandanta Komande za podršku OS BiH za operacije brigadir dr. Čajić, komandant Komande za logistiku brigadir Heleg, kao i ostale zvanice i gosti.

Najbolji kandidat klase oficira specijalista, bila je Esma Zorlak, koja se u svoje i u ime kolega iz klase obratila prisutnima sa riječima da su joj vojska i vojni način života pokazali koliko je disciplina i snaga volje neophodna i koje su to vrijednosti koje nas pokreću u svemu što radimo.

Prisutnima se obratio i komandant Centra za osnovnu obuku, pukovnik Ševal Isaković te zaželio srdačnu dobrodošlicu na svečanost povodom završetka Osnovne oficirske obuke kandidata za prijem u vojnu službu u OS BiH,  sanitetske službe.

Kandidatima je naglasio da se malo pobjeda u vojničkom smislu dobija individualno. Pojedinac sam ne može ništa – tim može sve, te da zbog toga njeguju timski duh i rad, dobre međuljudske odnose, budu dobri ljudi, uspješni i časni pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

General Ahmić je čestitao potporučnicima ali i njihovim roditeljima i prijateljima koji su bili snažna podrška u tome da postanu pripadnici OS BiH .

Zahvalio se pripadnicima Centra za osnovnu obuku koji su u proteklom periodu obučavali mlade potporučnike, kao i svim drugim komandama i  jedinicama, koje su pružile neophodnu pomoć u realizaciji iste.

Posebno je istakao značaj što je u ovoj klasi od ukupno šest kandidata, tri kandidatkinje a od kojih je jedna izabrana za najboljeg kandidata. 

9 FOTO GALERIJA