Vijesti

Početak kursa za štabne oficire klasa 8


U Centru za profesionalni razvoj (CPR) na lokaciji kasarne „Travnik“ u Travniku, dana 08.04.2024. godine počeo je kurs za štabne oficire (KŠO) klasa 8.

Svečanoj ceremoniji početka KŠO prisustvovali su pukovnik Šaban Kadrić, komandant Centra za profesionalni razvoj, pukovnik Alman Kasumović, načelnik Odjeljenja vojnih kurseva (OVK), i major Strahinja Šukalo, načelnik komandno štabnog kursa.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine na početku kursa za štabne oficire, uvodnim rijima prisutnima se obratio, major Strahinja Šukalo, koji je zelio dobrodošlicu polaznicima kursa i iznio osnovne  napomene  o  ovoj vrsti kursa.

Polaznicima kursa za štabne oficire obratio se  načelnik OVK,  pukovnik Alman Kasumović: Prije svega želim da vam iskažem dobrodošlicu u Odjeljenje vojnih kurseva i Centar za profesionalni razvoj. Želim da iskoristite period boravka ovdje da steknete nova znanja, iskustva, komentencije i da se po završetku kursa spremni vratite u svoje jedinice. Ja i instruktori ćemo zahtjevati da se isptuju svi traženi standardi ovog kursa kako bi vi mogli dobiti sertifikat. Želim vam uspješan rad tokom kursa i želim da vas sve vidim ovdje na ceremoniji zatvaranja i zavetka kursa.

Na kraju se polaznicima obratio komandant CPR-a pukovnik Šaban Kadr:

Na početku želim sve da vas pozdravim i zaželim dobrodošlicu. Vi morate znanja koja steknete ovdje nadograđivati kroz određene procedure da bi ste u potpunosti odgovorili zadacima koje pred vas postavi vaš komandant i vaša funkcionalna dužnost na koju ćete biti postavljeni. U CPR-u ćete imati veoma iskusne instruktore koji će vam uvijek biti na na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice. Ja vam želim puno sreće i uspjeha i da se vidimo za 10 sedmica u istom broju.“

Kurs za štabne oficire će trajati deset sedmica, a poha ga trideset polaznika.

 

3 FOTO GALERIJA