Vojni portal

Posjeta Ministrice odbrane i zamjenika Načelnika ZŠ OS BiH


Ministrica odbrane BiH gospođa Marina Pendeš i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH generalmajor Ivica Jerkić, zajedno sa generalmajorom Markom Stojčićem i brig. generalom Tomom Kolendom, posjetili su 20.12.2018. godine lokaciju kasarne „Travnik“ u Travniku.

Cilj posjete bio je nadolazeći božićni i novogodišnji blagdani, koji već tradicionalno organizuje Komanda KOiD za sve pripadnike sa lokacije Travnik.

Tom prilikom je održano misno slavlje u vojnoj kapelici u kasarni „Travnik“ koje je služio vojni kapelan don Goran Kosić.

Nakon misnog slavlja, u kasarni u Travniku održan je tradicionalni božićni prijem na kome su još bili prisutni načelnik općine Travnik gospodin Admir Hadžiemrić i vjerski službenici.

Prigodnim riječima obratio se komandant Komande za obuku i doktrinu brigadir Slaven Blavicki, koji je kroz uvodni pozdrav naglasio da je činjenje dobra, božja osobina dodijeljena svakom čovjeku i da je to put i vodilja našeg života na zemlji. Također se osvrnuo na izuzetne rezultate koje je KOiD postigla u prethodnom periodu. Na kraju je još jednom istakao kako božji zakoni nisu u suprotnosti sa ljudskim, naprotiv čine ga boljim i otvorenijim sa svrhom mira i suživota prema drugima, što je dokaz i priređeno zajedničko okupljanje. Uz čestitku svim prisutnim za predstojeće novogodišnje praznike i nadolazeći Božić pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti, završio je svoje izlaganje.

Poslije tradicionalnog katoličkog pozdrava i blagoslova, od strane vojnog biskupa mons. Tome Vukšića, nastavljeno je druženje.

4 FOTO GALERIJA