Vijesti

Realizacija događaja iz BVS sa R. Italijom


U prostorijama 2.HS-a, 27.11.2019. godine, realizovan je događaj iz BVS između R. Italije i Bosne i Hercegovine na temu „Expert meeting regarding ItAF helo flight training system and ATM Menagement“, predmetnom događaju prisustvovalo je 15 pripadnika br ZS i PZO kao i dva pripadnika OS R.Italije.

Događaj je otvorio pomoćnik načelnika štaba za operacije i obuku br ZS i PZO, brigadir Slaven Hrkać, koji je u uvodnom brifingu informisao pripadnike OS R.Italije o misiji br ZS i PZO, stanju personala i tehnike, te planskim aktivnostima i izazovima sa kojima se br ZS i PZO susreće.

U svom izlaganju, pripadnici OS R.Italije prezentovali su sistem školovanja i obuke letačkog sastava OS R.Italije, kao i procedure koje se odnose na snadbjevanje helikopterskih jedinica rezervnim dijelovima. Također se razgovaralo i o načinu saradnje OS R.Italije sa civilnim strukturama u slučaju elementarnih i drugih nepogoda.

Ono što je bitno naglasiti je, da kroz događaje ove vrste pripadnici OS BiH unapređuju i usklađuju procedure i propise OS BiH u skladu sa NATO standardima.

2 FOTO GALERIJA