Vijesti

Godišnja analiza obuke u brigadi ZS i PZO


U kasarni Kozara u Banjaluci, 05.12.2019. godine održana je Godišnja analiza obuke brigade ZS i PZO. Ispred Operativne komande OS BiH, analizi je prisustvovao komandant OK OS BiH, brigadni general Radovan Ilić sa saradnicima.

Komandanti jedinica brigade ZS i PZO su brifirali o stepenu realizacije svojih zadataka tokom 2019. godine koji su u velikoj mjeri zavisili od stepena ispravnosti vazduhoplova, vazduhoplovno-tehničkih sredstava kao i ostale opreme u sastavu brigade Zračnih snaga i PZO.

Istaknuto je da je, i pored otežanih uslova za rad i funkcionisanje jedinica, većina planiranih zadataka po obuci izvršena uspješno prvenstveno zahvalјujući entuzijazmu i zalaganju pripadnika brigade.

Brigadni general Radovan Ilić se zahvalio na uspješno prezentovanoj analizi obuke brigade ZS i PZO. U svom izlaganju istakao je da brigada ZS i PZO, kao tehnički najzahtjevnija u odnosu na sve ostale brigade u OS BiH, uspjeva da i u otežanim uslovima funkcionisanja, postiže odlične rezultate u svom radu. Takođe, general Ilić izrazio je nadu da će se tokom 2020. godine obezbjediti bolјi uslovi za rad i funkcionisanje brigade ZS i PZO.

Brigadir Dragan Nakić je ocjenio da je obuka u 2019. godini realno planirana i u velikoj mjeri uspješno realizovana i pored mnogobrojnih problema i ometača sa kojima se brigada suočila. Naročito treba istaći da je sva obuka a pogotovo letačka, izvedena bez ijednog incidenta. U budućem periodu, pored nastojanja da se obezbjedi što veći stepen ispravnosti tehnike, naročito je bitno da se radi na podmlađivanju i školovanju novih kadrova kao i da se realizuju aktivnosti po pitanju modernizacije sredstava ZS i PZO.      

4 FOTO GALERIJA