Vijesti

Posjeta gospodina Mirka Okolića 1.helikopterskom skvadronu


Na vojnoj lokaciji a.Mahovljani, 27.04.2020. godine, 1.HS je primio u posjetu visoku delegaciju MO i OS BiH sa ciljem utvrđivanja stepena primjene mjera prevencije i zaštite od uticaja koronavirusa koje su do sada poduzete u 1.HS kao i teškoćama sa kojima se pripadnici ove jedinice suočavaju u vrijeme ove epidemije.

Delegaciju je predvodio zamjenik ministra odbrane za upravljanje resursima gosp. Mirko Okolić, u čijoj pratnji su bili zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević i komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić. Delegaciju su primili komandant brigade ZS i PZO brigadir Dragan Nakić i izvršni oficir 1.HS pukovnik Fadil Ramić, koji su goste informisali o poduzetim mjerama zaštite od uticaja koronavirusa, teškoćama u tom pogledu kao i drugim aspektima života i rada 1.HS.

Gosti su iskoristili priliku da u neposrednom razgovoru sa pripadnicima 1.HS prikupe informacije iz prve ruke o uslovima u kojima rade tokom epidemije koronavirusa.

Članovi delegacije su izrazili zadovoljstvo zatečenim stanjem a naročito činjenicom da 1.HS nema pripadnika oboljelih od koronavirusa kao i visokim stepenom profesionalizma koji su pripadnici 1.HS demonstrirali tokom poslednjih nekoliko sedmica.

Pukovnik Fadil Ramić se u ime pripadnika 1.HS zahvalio gostima na pokazanom interesu za njihov rad kao i spremnošću da sa strateškog nivoa pruže podršku taktičkim jedinicama u borbi protiv epidemije koronavirusa te naglasio da će nastaviti da se odgovorno i profesionalno odnose prema epidemiji i njenom uticaju na jedinicu.

Posjete visokih vojnih delegacija taktičkim jedinicama OS BiH su vrlo značajne i obostrano korisne zbog uspostavljanja međusobne interakcije, efikasne koordinacije i saradnje kako bi se zajedničkim snagama sva nastojanja za prevenciju i zaštitu od koronavirusa podigla na najviši mogući nivo.

3 FOTO GALERIJA