Vijesti

Primopredaja dužnosti komandanta brigade ZS i PZO OS BiH


Na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banja Luci, 08. juna 2020. godine, izvršena je svečana primopredaja dužnosti komandanta br ZS i PZO OS BiH i ispraćaj dosadašnjeg komandanta u zasluženu penziju.

Primopredaja dužnosti komandanta brigade ZS i PZO izvršena je između brigadira Nakić Dragana i brigadira Petrušić Janka. Svečanosti je prisustvovao i komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić, zatim, bivši komandant brigade ZS i PZO a sada zamjenik komandanta za operacije KP OS BiH, brigadir Zoran Dunović, komandant 6. pješadijske brigade brigadir Radovan Jović, predstavnici EUFOR-a, komandanti potčinjenih jedinica te pripadnici komande brigade ZS i PZO.

Generalmajor Radovan Ilić, zaželio je sretan odlazak u penziju brigadiru Nakiću i zahvalio mu se na uspješnom radu i doprinosu u brigadi ZS i PZO a novom komandantu brigadiru Petrušiću dobrodošlicu i nastavak uspješnog rada u brigadi ZS i PZO.

Poslije oficijelnog dijela primopredaje dužnosti upriličen je ispraćaj u penziju brigadira Dragana Nakića, prilikom čega mu je uručen simboličan poklon.

Ispred komande brigade ZS i PZO poklon je uručio načelnik štaba brigadir Muhamed Hasanović koji je iskoristio priliku da se zahvali brigadiru Nakiću na njegovom velikom doprinosu u radu i razvoju brigade ZS i PZO te zaželi ličnu i porodičnu sreću, a zatim je novom komandantu,  brigadiru Janku Petrušiću, zaželio uspješan dalji rad na poziciji komandata brigade ZS i PZO .

U svom govoru brigadir Nakić se osvrnuo na rad i uspjehe brigade u proteklih pet godina i izrazio zadovoljstvo što za to vrijeme nije bilo nikakvih vanrednih događaja ni incidenata.

Novi komandant brigade ZS i PZO brigadir Janko Petrušić je poželio sretan odlazak u zasluženu penziju brigadiru Nakiću te istakao značaj aspekta sigurnosti personala pri izvršavanju svih budućih zadataka brigade ZS i PZO.

4 FOTO GALERIJA