Vijesti

Posjeta zamjenika ministra odbrane BiH za politiku i planove Brigadi zračnih snaga i protivzračne odbrane


Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić, 26. aprila 2021. godine boravio je u radnoj posjeti Brigadi zračnih snaga i protivzračne odbrane.

Nakon dočeka u prostorijama komande Brigade, zamjeniku ministra odbrane za politiku i planove Bosne i Hercegovine Miji Krešiću prezentovan je informativni brifing od strane komandanta brZSiPZO brigadira Janka Petrušića.

Kroz informativni brifing brigadir Petrušić upoznao je zamjenika ministra odbrane Krešića o stanju i aktivnostima koje sprovodi ova jedinica.

U svom obraćanju prisutnim pripadnicima štaba brZSiPZO, zamjenik ministra odbrane Mijo Krešić istaknuo je da njegova posjeta ima za cilj sagledavanje stanja jedinica OS BiH, upoznavanje sa životom i radom pripadnika OS BiH, kao i stanjem na lokacijama OS BiH.

Tokom sastanka zamjenik ministra odbrane informisao je prisutne o aktivnostima koje provodi MO BiH, te ukazao na napore koje MO BiH čini u iznalaženju rješenja koja se odnose na poboljšanje materijalnog statusa pripadnika OS BiH. Također, izrazio je zahvalnost na gostoprimstvu i prezentovanim informacijama o jedinici, ukazujući i na važnost poštivanja svih propisanih mjera u cilju prеvencije od širenja korona virusa.

5 FOTO GALERIJA