Vijesti

Komandant brZS i PZO primio u oproštajnu posjetu vođu tima za vezu sa EUFOR-om


Komandant brigade ZS i PZO brigadir Milorad Krajšumović primio je Savjetodavni tim EUFOR-a 6. oktobra 2022. godine povodom primopredaje dužnosti vođe Tima.

Pukovnik Noris Nica dosadašnji vođa Tima za saradnju sa EUFOR-om pri brigadi zračnih snaga u oproštajnoj posjeti po isteku mandata pozdravio je komandanta Brigade i rekao: “Zadovoljstvo mi je bilo biti ovdje ovih godinu dana i sarađivati sa oficirima, pilotima u OS BiH. Inače sam instruktor letenja u Rumuniji. Želim vam puno uspjeha na dužnosti koju ste nedavno preuzeli.“

Umjesto pukovnika Nice dužnost vođe tima za saradnju sa EUFOR-om preuzeo je pukovnik Bosanceanu Alexandru, kojemu je ovo treći put da je na toj dužnosti u ovoj jedinici. „Kroz prethodne misije sam dobio uvid u kompleksnost ove misije. Sam sam također pilot helikoptera i sarađivati ćemo sljedećih godinu dana.“, dodao je pukovnik Alexandru.

Brigadir Krajšumović je zaželio sve najbolje pukovniku Nici, kako na poslovnom tako i porodičnom planu i zahvalio se na saradnji i pomoći, a pukovniku Alexandruu zaželio sve najbolje u predstojećem zajedničkom radu i saradnji EUFOR-a sa brZS i PZO. „Jako cijenim sve što su kroz dosadašnji period učinili oficiri za vezu sa EUFOR-om, ne samo u ovoj jedinici nego u OS BiH uopšteno. Hvala vam“, dodao je brigadir Krajšumović.

Na kraju su podijeljeni simbolični pokloni, uspomene na zajedničku uspješnu saradnju do sada.

4 FOTO GALERIJA