Vijesti

Posjeta zamjenika Komandanta NATO štaba u Sarajevu

U okviru radne posjete jedinicama brZSiPZO, zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu, OF 5 A. Ulie posjetio je 26.10.2016.godine Komandu brZSiPZO u kasarni Kozara. U pratnji zamjenika Komandanta NATO štaba u Sarajevu su bili OF 5 H. Plieschnegger i OF 4 Linossi.


Komandant brZSiPZO brigadir Dragan Nakić sa saradnicima je dočekao goste i kroz informativni brifing ih upoznao sa organizacijsko-formacijskom strukturom brZSiPZO, zadacima i trenutnim aktivnostima koje brigada provodi, te načinima kako brigada planira izvršiti zadatke zanavljanja personala i ključnih sredstava organskih jedinica. Također je bilo govora o podršci koju brZSiPZO pruža civilnom sektoru u slučajevima vanrednih vremenskih neprilika i opremljenosti letjelica za podršku iz zraka civilnoj zaštiti u zimskim uslovima. Načelno je dogovoreno prisustvo u svojstvu promatrača tima NATO snaga na vježbi koju brZSiPZO planira ove godine.

OF 5 Ulie se zahvalio na gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo mogućnošću da u narednom periodu sarađuje sa brZSiPZO te da će optimizam koji je osjetio u izloženom brifingu biti u potpunosti realizovan a poteškoće sa kojima se brigada susreće uspješno prevladane.

Nakon posjete Komandi brZSiPZO, OF 5 Ulie sa saradnicima je nastavio obilazak lokacija brZSiPZO.