Vijesti

Prijem dužnosti izvršnog oficira Bataljona letačke podrške

U vojničkom je životu karijera važan činilac u ispunjavanju ličnih i profesionalnih stremljenja svakog vojnika. Ona najčešće biva nagrada za rezultat dobrog i kvalitetnog rada u prethodnim poslovima ali i kao važan ispit za svako dalje kretanje u službi. Postavljanje na novu dužnost predstavlja važan čin svakom pojedincu ali i kolektivu i predstavlja događaj koji ostaje u sjećanju svima i čini ponosnim sve učesnike. Jednom takvom činu nedavno su imali priliku prisustvovati i pripadnici Bataljona letačke podrške. Naime, 11.10.2016. godine, ispred stroja bataljona LP, po prvi put je stao major Admir Jusupović i na taj način zvanično primio dužnost izvršnog oficira Komande bataljona LP.

Komandant bataljona, major Slavko Pavlović je predstavljajući majora Jusupovića kolektivu, izrazio svoja očekivanja i naglasio važnost mjesta i uloge izvršnog oficira u svakoj jedinici a posebno u jedinicama koja zahtijevaju, osim opšte vojnih znanja i jaka strukovna znanja te da će ih major Jusupović uspješno primjenjivati u praksi i nadograditi postojeći sistem rada komande bataljona primjenom znanja usvojenih tokom proteklih godina školovanja u R Turskoj.

Zahvaljujući se na ukazanom povjerenju i časti major Jusupović se obavezao da će u narednom periodu dati sve od sebe kako bi jedinica postigla još bolje rezultate u radu i podršci koje bataljon pruža letačkim aktivnostima helikopterskih skvadrona brZSiPZO.