U FOKUSU

Počeli kursevi engleskog jezika u OS BiH


Svečanim ceremonijama 10.09.2018. godine u sva četiri centra Odjelјenja za strani jezik (OSJ) Centra za profesionalni razvoj (CPR) Komande za obuku i doktrinu (KOiD) ozvaničen je početak kurseva engleskog jezika na svim nivoima.

Ove godine kurs će pohađati ukupno 165 pripadnika Oružanih snaga BiH. Najviše polaznika je u Sarajevu u kasarni „Rajlovac“ – 74, zatim u Banjaluci u kasarni „Kozara“ – 50 polaznika, u kasarni „Dubrave“ Tuzla – 22 te u Čaplјini u kasarni „Božan Šimović“ – 19 pripadnika OS BiH.

Osim stalnog sastava OS, kurs će pohađati i pripadnici MUP Republike Srpske i Agencije za koordinaciju policijskih tijela BiH, čime se nastavlјa dugogodišnja dobra saradnja OS BiH sa policijskim strukturama.

Uz riječi dobrodošlice, komandant CPR pukovnik Hazrudin Hasagić je u kasarni „Rajlovac“ naglasio značaj engleskog jezika. On je ovom prilikom poručio polaznicima da vrijedno rade kako sa instruktorima tako i samostalno, da bi vrijeme provedeno na kursu iskoristili za sticanje što više znanja.

Ceremoniji zvaničnog početka kurseva u „Rajlovcu“ prisustvovao je i pomoćnik ministra odbrane BiH za upravlјanje personalom u MO BiH Sead Muratović. On je poručio polaznicima da imaju privilegiju učenja engleskog jezika i usavršavanja koje se ogleda kroz individualno usavršavanje, podizanje lične vrijednosti i unapređenja sistema i organizacije OS BiH.

Kursevi na svim nivoima (početni, niži srednji, srednji, viši srednji i napredni) trajat će po 13 sedmica u sklopu kojih će polaznici imati redovna testiranja kroz koja će se pratiti njihov rad.

5 FOTO GALERIJA