U FOKUSU

Posjeta delegacije Nacionalne garde Maryland


Zamjenici načelnika Zajedničkog štaba OS BiH generalmajor Ivica Jerkić i generalmajor Gojko Knežević, 07. juna 2022. godine primili su u posjetu delegaciju NG Maryland predvođenu direktorom Zajedničkog štaba NG Maryland brigadnim generalom Adamom Flaschom.

Ovom prilikom general Jerkić se zahvalio NG Maryland na dosadašnjoj vrlo uspješnoj saradnji, te je izrazio nadu za nastavkom saradnje na visokom nivou i unapređenjem iste u okviru Programa državnog partnerstva između Bosne i Hercegovine i Savezne američke države Maryland.

General Flasch je izrazio zahvalnost OS BiH kao partneru na uspješnoj realizaciji i sprovođenju svih aspekata saradnje Programa državnog partnerstva između Bosne i Hercegovine i Savezne američke države Maryland, te je iskazao opredijeljenost NG Maryland u nastavku pružanja podrške OS BiH u dostizanju većeg stepena operativnih sposobnosti i realizaciji budućih projekata koji bi OS BiH pomogle u daljim aktivnostima, kao i dostizanju NATO standarda.

Realizacija aktivnosti u okviru Programa državnog partnerstva je veoma važna za ukupni porast sposobnosti Oružanih snaga BiH, ispunjenje ciljeva partnerstva te postizanje interoperabilnosti sa SAD i drugim NATO / PfP zemljama, zaključeno je na sastanku.

9 FOTO GALERIJA