Vijesti

General Mašović primio u posjetu ambasadora Turske u Bosni i Hercegovini


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović primio je 24. oktobra 2019. godine u posjetu ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini NJ.E. Halduna Koça.

Tokom sastanka razgovarano je o dosadašnjoj višegodišnjoj uspješnoj saradnji oružanih snaga BiH i Turske, kao i podršci Republike Turske Bosni i Hercegovini na njenom putu ka EU i NATO-u. Takođe, istaknuti su brojni važni projekti podržani od strane ove prijateljske zemlje, kao što su: podrška procesu školovanja i obučavanja pripadnika OS BiH na prestižnim akademijama i vojnim školama u Republici Turskoj, podrška projektima rješavanja viškova naoružanja i municije u BiH i stvaranju uslova za bolju sigurnost skladišta naoružanja i municije, brojnim donacijama vojne opreme, ali i pomoći na drugim zajednički realizovanim projektima.

General Mašović se zahvalio na kontinuiranoj pomoći i podršci koju Republika Turska pruža Oružanim snagama BiH, a posebno u oblasti obuke i školovanja pripadnika OS BiH u toj zemlji. General je izrazio nadu i uvjerenje za nastavak, proširenje i unapređenje uspješne saradnje, kako u obuci, tako i u okviru nastavka pružanja pomoći u realizaciji planova modernizacije i opremanja Oružanih snaga BiH.

Ambasador Koç se zahvalio generalu Mašoviću na prijemu, te istakao da će OS Republike Turske nastaviti pružati pomoć Oružanim snagama BiH u oblastima i segmentima gdje ta pomoć bude potrebna. Ambasador je iskazao čvrstu podršku Republike Turske Bosni i Hercegovini na njenom putu ka EU i NATO-u.

Pored generala Mašovića i Ambasadora Koç sastanku je prisustvovao i brigadir Edin Fako, šef Kabineta načelnika Zajedničkog štaba OS BiH.

2 FOTO GALERIJA