Vijesti

Dan otvorenih vrata u Centru za osnovnu obuku


Povodom obilježavanja 14. godišnjice Oružanih snaga BiH danas je u Centru za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu u Pazariću realizovan „Dan otvorenih vata“.

Ovo je bila prilika da se najmlađi članovi našeg društva kroz radne tačke upoznaju sa izgledom različitih vrsta uniformi OS BiH, naoružanjem i sredstvima veze, te da pogledaju metodsko pokaznu vježbu koju  su za posjetioce pripremili pripadnici Centra za osnovnu obuku.

Lokaciju kasarne „Zaim Imamović“ posjetili su učenici  osnovne škole i obdaništa iz Pazarića, predstavnici srednje Poljoprivredne škole iz Hadzića i djeca iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić koji su sa pažnjom obišli tehničko-taktički zbor i prisustvovali veoma sadržajnom zabavno-edukativnom programu koji je  za cilj imao da na njbolji način predstavi Oružane snage BiH.

Pomoć i podršku u realizaciji aktivnosti „Dan otvorenih vrata“ Centru za osnovnu obuku pružili su i pripadnici Bataljona vojne policije, pripadnici 2. Helikopterskog skvadrona brigade  zračnih snaga i PZO te pripadnici Centra za protivminsko djelovanje i uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava.

Na kraju manifestacije gostima se obratio komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Alem Kaplan koji se zahvalio na posjeti i podijelio prigodne poklone, dok su posjetioci  izrazili zadovoljstvo i zahvalnost domaćinu na pozivu, te organizovanom zabavno-edukativnom programu.

10 FOTO GALERIJA