Vijesti

Prijem za unaprijeđene oficire MO i OS BiH


U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu 19.12.2019. godine održan je prijem za oficire Oružanih snaga BiH, iz sastava Ministarstva odbrane BiH i Zajedničkog štaba OS BiH, koji su unaprijeđeni u viši čin.

Tom prilikom unaprijeđenim oficirima činove je uručio načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović.

Na ovoj ceremoniji, osim generala Mašovića, čestitke su uputili i gospodin Zenaid Šabić predstavnik Sektora za upravljanje personalom u MO BiH, te načelnici uprava za personal i logistiku ZŠ OS BiH brigadiri Zoran Duspara i Nebojša Bošnjak.

General Mašović je istakao važnost ovog događaja u karijeri svakog profesionalnog vojnog lica jer predstavlja krunu rezultata koje je postigao svojim profesionalizmom i ličnim osposobljavanjem i usavršavanjem. Izrazio je nadu i očekivanja da će unaprijeđeni oficiri pokazati snažnu motivisanost i odlučnost u nastavku obavljanja profesionalnih dužnosti, te da će u budućnosti pokazati još bolje i kvalitetnije rezultate, a svoja iskustva i znanja prenositi na mlade kolege.

Posebno je naglasio značaj lične i profesionalne odgovornosti u izvršenju zakonom definisane misije i zadataka OS BiH u zemlji i inostranstvu, te doprinosu svakog pripadnika OS BiH u procesu nastavka izgradnje i jačanja OS BiH, kao jednog od najvažnijih stubova države Bosne i Hercegovine.

Na kraju, general Mašović je svim unaprijeđenim oficirima poželio puno lične, porodične i profesionalne sreće u narednom periodu.

U ime unaprijeđenih oficira skupu se obratio brigadir Šaban Žunić, koji je ovom prilikom rekao: „Želim da vjerujem da je svima nama biti u uniformi i služiti na čast državi Bosni i Hercegovini, ČAST ŽIVOTA, nije to „odoh na posao“, već naš lični izbor koji smo neki od nas ovdje prisutnih izabrali davno, odmah po završetku osnovne škole, našim odlaskom u srednje vojne škole ili vojne gimnazije 80-tih godina ili akademije. Mi koji nosimo iste uniforme moramo i da dijelimo iste vrijednosti koje su priznali ili ne najviše vezane za naš vojnički poziv, koji je pun iskušenja i izazova, ali nešto što se mora voljeti i cijeniti, zbog onih koji vjeruju u nas, i koji nas zovu za pomoć kad im je ona najpotrebnija, budimo im siguran i pouzdan oslonac.“  

Brigadir Žunić se na kraju zahvalio na prijemu, a unaprijeđenim kolegama poželio puno uspjeha u budućem radu.

16 FOTO GALERIJA