Vijesti

Generalpukovnik Senad Mašović primio brigadnog generala Williama J. Edwardsa


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović, 15. januara 2020. godine, primio je u posjetu komandanta NATO Štaba Sarajevo brigadnog generala Williama J. Edwardsa.

Razgovarano je o trenutnom aktuelnom stanju, težišnim aktivnostima i operacijama OS BiH u zemlji i inostranstvu, te planovima realizacije aktivnosti u ovoj godini, s posebnim osvrtom na realizaciju saradnje na zajedničkim projektima i aktivnostima OS BiH i NATO štaba Sarajevo.

Tokom sastanka general Mašović je istakao dosadašnji značaj kontinuirane podrške NATO štaba Sarajevo Oružanim snagama BiH, uz uvjerenje da će se ona nastaviti i u ovoj godini. Posebno je naglasio značaj planiranih aktivnosti OS BiH u oblasti obuke u 2020. godini, sa ciljem interoperabilnosti sa zemljama članicama NATO-a.

Brigadni general William J. Edwards je potvrdio čvrstu opredjeljenost NATO štaba u Sarajevu u nastavku pružanja pomoći i podrške Oružanim snagama BiH u procesu daljih aktivnosti odbrambene reforme i izvršenja zakonom definisane misije i zadataka, kao i podrške BiH na njenom putu ka evroatlantskim integracijama i punopravnom članstvu u NATO-u.

Susretu je prisustvovao i šef kabineta načelnika ZŠ OS BiH brigadir Edin Fako.