Vijesti

Radionica o procesu planiranja u odnosima s javnošću


Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine u saradnji s regionalnim medijskim timom američke Komande za specijalne operacije u Evropi (SOCEUR) iz Štutgarta, od 17. do 21. februara 2020. godine, u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine održavaju petodnevnu radionicu o procesu planiranja u odnosima s javnošću.

Radionica se provodi u saradnji s regionalnim medijskim timom američke Komande za specijalne operacije u Evropi (SOCEUR) iz Štutgarta i Uredom za odbrambenu saradnju (ODC) pri Ambasadi SAD u Sarajevu. U radionici učestvuje dvadesetak pripadnika OS BiH i uposlenika MO BiH angažiranih na zadacima odnosa s javnošću.

 Predavači iz sastava oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država predstavit će najbolje prakse procesa planiranja u sedam koraka, koje bi profesionalcima iz MO i OS BiH angažiranim na zadacima odnosa s javnošću pomogle da budu još učinkovitiji u kreiranju poruka prema široj javnosti, kao i evaluiranju konketnih efekata različitih oblika komuniciranja s javnošću.

13 FOTO GALERIJA