Vijesti

Zamjenik NZŠ OS BiH za operacije primio vojnog atašea R. Slovenije u BiH i stručni tim OS R. Slovenije za selekciju JTAC-a


Zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić, 02. decembra 2020. godine, primio je u posjetu vojnog atašea Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini brigadira Žarka Henigmana, kao i stručni tim OS R. Slovenije za selekciju JTAC-a.

Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o dosadašnjoj bilateralnoj vojnoj saradnji između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije, kao i o pravcima daljeg razvoja i unapređenja saradnje dvije prijateljske zemlje.

General Jerkić je upoznao brigadira Henigmana o stanju, aktivnostima i prioritetnim ciljevima koje provode Oružane snage Bosne i Hercegovine. Posebno se zahvalio na podršci Oružanih snaga R. Slovenije, naročito u oblasti obuke i edukacije pripadnika OS BiH kroz Program za razvoj JTAC sposobnosti OS BiH.

Brigadir Henigman se zahvalio generalu Jerkiću na prijemu, te izrazio uvjerenje za nastavak uspješne saradnje  i u narednom periodu.

3 FOTO GALERIJA