Vijesti

U povodu Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Domu OS BiH realizovan Svečani prijem ministra odbrane i načelnika Zajedničkog štaba


Povodom 1. decembra Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Domu OS BiH je dana 30. novembra 2022. godine realizovan svečani prijem Ministra odbrane BiH i načelnika Zajedničkog štaba OS BiH na kome su dodijeljene stimulativne mjere najzaslužnijim pripadnicima ZŠ OS BiH.

Tokom svoga obraćanja Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović je izjavio da su Oružane snage jedina legalna, legitimna  i profesionalna sila u Bosni i Hercegovini posvećena provođenju zakonom propisanih zadataka. General Mašović je naglasio značaj 2022. godine gdje su OS BiH kroz dobijanje pozitivne ocjene Bataljonske grupe lake pješadije od strane NATO ocjenjivaća jedan od najvećih napredatak u historiji OS BiH. Na kraju general Mašović je čestitao nagrađenim pripadnicima MO i OS BiH, te svim pripadnicima zaželio sretan Dan OS BiH.

U svome obraćanju ministar odbrane dr. Sifet Podžić je čestitao 17. godišnjicu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te izrazio nadu da će se u narednom periodu poboljšati status  pripadnika , te da je ljudski resurs jedan od najvažnijih u institucijama odbrane. Na kraju ministar Podžić je naglasio da je Ministarstvo odbrane servis vojnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Svečanom prijemu povodom 17. godišnjice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine prisustvovali su nagrađeni i pohvaljeni pripadnici Zajedničkog štaba OS BiH, načelnici organizacijskih cjelina ZŠ OS BiH te ostali pripadnici ZŠ OS BiH.

Stimulativne mjere pripadnicima Oružanih snaga BiH su svojevrsna nagrada za rezultate postignute u 2022. godini, a  ujedno i motivacija ostalim pripadnicima OS BiH da se zalažu još više u budućem radu.

27 FOTO GALERIJA