Vijesti

Održan 22. Sastanak Koordinacijskog komiteta za rješavanje viškova naoružanja, MiMES-a u OS BiH


U Domu OS BiH u Sarajevu 31.05.2023. godine održan je 22. sastanak Koordinacijskog komiteta za rješavanje viškova naoružanja, municije i minsko-ekplozivnih sredstava (NMiMES).

Sastankom je rukovodio, u funkciji predsjednika komiteta, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević, a istom su prisustvovali stalni članovi Koordinacijskog Komiteta, predstavnici međunarodnih organizacija u BiH - UNDP, OSCE, NPA, kompanije Tetra Tech, pripadnici EUFOR-a, pripadnici NATO HQ Sarajevo, pripadnici Radne grupe za podršku Koordinacijskog komiteta i predstavnici Uprave za logistiku ZŠ OS BiH, KP, KL i OK OS BiH, kao i Šefovi Radnih grupa za unapređenje stanja na lokacijama skladištenja, delaboracije i uništenja MiMES-a.

Sastanak je uvodnim obraćanjem otvorio generalmajor Gojko Knežević, nakon čega se pristupilo usvajanju zapisnika sa 21. sastanka Koordinacijskog komiteta za rješavanje viškova naoružanja i MiMES-a, a jednoglasno je usvojen i dnevni red za 22. sastanak. Nakon uvodnog obraćanja general Knežević prezentovao stepen realizacije zaključaka sa 21.sastanka Koordinacijskog komiteta za N,MiMES, ukratko iznio dnevni red današnjeg sastanka i pozvao predsavnike MO i OS BiH da prezentuju dodjeljena pitanja.

Nakon toga prešlo se na prezentovanje informacija od strane šefova radnih grupa i prpredstavnika međunarodnih organizacija u BiH  o realizaciji aktivnosti i projekata, probleme i prijedloge za unaprijeđenje stanja na lokacijama skladištenja municije i naoružanja kao i procjene rizika za naseljena mjesta u blizini skladišta MiMES i daljim planovima saradnje sa MO i OS BiH.

6 FOTO GALERIJA