Vijesti

Oproštajna posjeta brigadira Kiralja odlazećem generalu Ivici Jerkiću


Zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, generalmajor Ivica Jerkić 26.01.2024. primio je vojnog atašea Ambasade Republike Hrvatske u BiH, brigadira Davora Kiralja.

General Jerkić zahvalio se brigadiru Kiralju na njegovom značajnom doprinosu i angažmanu, kao i za pomoć koju Republika Hrvatska i njene OS pružaju OS BiH u oblasti školovanja, obuke i edukacije pripadnika OS BiH. Posebno je iskazao očekivanje da će Republika Hrvatska nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini.

Brigadir Kiralj se zahvalio odlazećem generalu Jerkiću na izuzetnoj saradnji i podršci Oružanih snaga dvije prijateljske zemlje u oblasti odbrane. On je izrazio čvrstu opredjeljenost Republike Hrvatske u nastavku pružanja podrške i pomoći OS BiH na svim zajedničkim poljima saradnje. Na kraju posjete, brigadir Kiralj, uručio je prigodan poklon generalu Jerkiću, kao znak zahvalnosti za njegov angažman u proteklom period. Poželio mu sreću u zasluženoj penziji,  uspjeh u daljem profesionalnom i ličnom životu i radu.

2 FOTO GALERIJA