Vijesti

Oružane snage BiH i Ujedinjenog Kraljevstva jačaju saradnju na razvoju sporta


Tokom posjete Ujedinjenom Kraljevstvu načelnik Odjeljenja za sport i fizičko vježbanje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine brigadir Kemal Suljević, danas 05. marta 2024. godine, posjetio je Direktorat za sport i sportski centar kopnene vojske Ujedinjenog Kraljevstva i sastao se sa pukovnikom Paulom Leightonom.

Posjeta ima za cilj razmjenu iskustava i najboljih praksi u organizaciji i implementaciji sportskih aktivnosti unutar oružanih snaga.

Tom prilikom, pukovnik Leighton je upoznao goste sa aktivnostima i ulogom Direktorijata i centra za sport kopnene vojske Ujedinjenog Kraljevstva, uz zajednički obilazak sportske infrastrukture.

Brigadir Suljević je istaknuo strateške ciljeve Oružanih snaga BiH u razvoju sporta i fizičkog vježbanja, naglašavajući važnost stvaranja infrastrukturnih uslova za provođenje sportskih aktivnosti. Tokom sastanka razgovaralo se i o edukaciji i razmjeni sportskih trenera i instruktora te finansiranju sportskih projekata u okviru Oružanih snaga BiH.

"Naši strateški ciljevi uključuju stvaranje optimalnih uslova za fizičko vježbanje i sport unutar Oružanih snaga BiH. Kroz ovu saradnju, želimo poboljšati infrastrukturne mogućnosti, educirati naše trenere i instruktore te osigurati sredstva za provedbu sportskih projekata", izjavio je brigadir Suljević tokom sastanka.

Kao rezultat posjete, dogovoreni su precizni koraci za unapređenje saradnje između Oružanih snaga BiH i Ujedinjenog Kraljevstva u području sporta. Predstavnici kopnene vojske Ujedinjenog Kraljevstva potvrdili su spremnost za zajednički rad na ostvarivanju postavljenih ciljeva.

Ovaj sastanak predstavlja važan korak prema jačanju saradnje između oružanih snaga dviju zemalja u području sporta, čime će se dodatno unaprijediti fizička spremnost i sportski duh unutar oružanih snaga.

U delegaciji Oružanih snaga BiH, pored brigadira Suljevića, bili su i kapetan Smail Mulić iz Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH i Emir Šabić službenik Odjela za odbranu britanske ambasade u BiH. 

6 FOTO GALERIJA