Vijesti

Održana pres konferencija povodom 2. svjetskog vojnog takmičenja u polumaratonu (2nd CISM World Military Championship) pod pokroviteljstvom Međunarodnog vojnog komiteta za sport – CISM, hotel Hills Ilidža


Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine domaćini su 2. svjetskog vojnog takmičenja u polumaratonu (2nd CISM World Military Championship), koji će se održati od 24.05-27.05.2024. godine pod pokroviteljstvom Međunarodnog vojnog komiteta za sport – CISM te je tim povodom održana pres konferencija u hotelu Hills na Ilidži 24.05.2024 godine sa početkom u 11.00 sati.


Učesnici pres konferencije isprerd Ministarstva odbrane i Oružanih snaga bili su, generalmajor Mirsad Ahmić te brigadir Kemal Suljević, kao i organizator “Ilidža RUN” koorganizator 2. svjetskog vojnog prvenstva u polumaratonu, gosp. Senahid Godinjak, kao i predstavnici CISM-e, direktor za sport pukovnik Jan van den Dool, te Margherita Magnani, direktorica za atletiku. Učesnici konferencije ispred Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH su istakli kako im je izuzetno zadovoljstvo i čast što su oni ovogodišnji domaćini ovakvog svjetskog događaja. Generalmajor, Mirsad Ahmić naglasio je, kako je BiH  pokazala svoju spremnost  da sa svojim partnerima i saradnicima , promoviše sport, kako u OS BiH, tako i širom svijeta. 

Na ovoj velikoj vojnoj manifestaciji učestvovaće 246 takmičara iz 29 različitih zemalja svijeta. Cilj ovakvih događaja je promovisanje prijateljstva, mira, tolerancije te sportskog duha, kao i ujedinjenost   vojnih sportista iz cijeloga svijeta.

Svečana ceremonija otvaranja je planirana za 25.05.2024. gdine u hotelu Hills na Ilidži, sa početkom u 19.30, a utrka je zakazana za 26.05.2024. godine, od 10.00 sati u Velikom parku na Ilidži. 

Medijsko informativni centar OS BiH

Kontakt tel: 033/587-914

E-mail:mic@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA