Vijesti

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Gojko Knežević primio odlazećeg i novoimenovanog vojnog atašea Republike Srbije u BiH


Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Gojko Knežević 23. jula 2024. godine u službenu je posjetu primio dosadašnjeg vojnog atašea Republike Srbije u BiH pukovnika Sašu Nešića i novoimenovanog vojnog atašea pukovnika Milana Dulanovića.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom vojnom saradnjom Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, te izraženo očekivanje da će se ta saradnja dalje proširivati u interesu obje partnerske strane. Generalpukovnik Gojko Knežević je zahvalio pukovniku Nešiću na dobroj saradnji u toku njegovog mandata i zaželio novoimenovanom vojnom atašeu pukovniku Dulanoviću da nastavi istim putem ka daljem povećanju i unapređenju zajedničkih aktivnosti Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije. Pukovniku Nešiću su na sastanku za korektnu saradnju zahvalili i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajor Tomo Kolenda i načelnik Kancelarije za podršku NZŠ OS BiH brigadir Nebojša Stajić. Novoimenovanom vojnom atašeu pukovniku Dulanoviću izražena je dobrodošlica, te mu je poželjen uspješan rad na daljem razvoju bilateralne vojne saradnje.