Vijesti

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Gojko Knežević sa delegacijom OS BiH u posjetu primio načelnika Generalštaba Oružanih snaga Austrije generala Rudolfa Stridingera


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Gojko Knežević sa delegacijom OS BiH primio je 25.07.2024. godine načelnika Generalštaba Oružanih snaga Austrije generala Rudolfa Stridingera.

Generalpukovnik Gojko Knežević se zahvalio generalu Stridingeru na doprinosu koji OS Austrije daju u očuvanju regionalne bezbjednosti kroz njihovo prisustvo u snagama EUFOR-a i misiji ALTHEARazgovarano je o bilateralnoj vojnoj saradnji u oblasti edukacije i daljem razvoju logističkog informacionog sistema (LOGIS), upravljanju životnim ciklusom municije, kao i drugim poljima iz oblasti bilateralne vojne saradnje. Na sastanku je konstatovano da je ta saradnja sadržajna, obostrano korisna i da se odvija na principima međusobnog poštovanja. Takođe, razmijenjeni su stavovi i mišljenja o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u regionu i svijetu i mogućnostima za saradnju u oblasti odbrane. Generalpukovnik Knežević je istakao da su OS BiH otvorene za svaku saradnju koja za cilj ima očuvanje mira i stabilnosti. Pored NZŠ OS BiH generalpukovnika Gojka Kneževića, u sastavu delegacije OS BiH bili su i generalmajor Tomo Kolenda, zamjenik NZŠ za operacije, brigadir Nebojša Stajić, načelnik Kancelarije za podršku NZŠ OS BiH, major Leonid Aleksić, lični pomoćnik NZŠ OS BiH, major Jasmin Čolić, oficir za saradnju sa zemljama regiona.


Medijsko informativni centar OS BiH

Kontakt tel: 033/587-914
E-mail:
mic@mod.gov.ba

5 FOTO GALERIJA