Vijesti

Oproštajna-nastupna posjeta vojnog atašea Republike Bugarske u BiH Zajedničkom štabu OS BiH


Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general pukovnik Anto Jeleč, 05.12.2017. godine u Zajedničkom štabu OS BiH, primio je u oproštajnu posjetu vojnog atašea Republike Bugarske u BiH brigadira Ivu Kuteva. Sastanku je prisustvovao i brigadir Milko Čonov koji će zamijeniti brigadira Kuteva na dužnosti vojnog atašea R. Bugarske u BiH.

Tokom posjete, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji OS BiH i OS Republike Bugarske u proteklom periodu. General Jeleč je izrazio posebno zadovoljstvo ličnim doprinosom brigadira Kuteva tokom obavljanja dužnosti vojnog atašea Republike Bugarske u BiH, zatim je izrazio dobrodošlicu brigadiru Milku Čonovu u BiH, poželio mu uspješan rad na visokoj i odgovornoj dužnosti i izrazio uvjerenje da će buduća uzajamna saradnja biti još bolјa i uspješnija.

Gosti su upoznati sa postavljenim ciljevima i ostvarenim rezultatima u izgradnji i razvoju operativnih sposobnosti i kapaciteta OS BiH na putu ka NATO. General Jeleč je posebno istakao postignute rezultate, napredak i buduće planove za učešće OS BiH u operacijama podrške miru, razvoju nivoa osposobljenosti komandi i jedinica, usvajanju normi i standarda NATO, kao i pružanju pomoći civilnim organima vlasti i stanovništvu u kriznim i vanrednim situacijama sa posebnim osvrtom na angažovanje OS BiH u pomoći civilnim strukturama vlasti u gašenju požara koji su nedavno zahvatili našu zemlju.

Na kraju posjete, general Jeleč uručio je prigodan poklon brigadiru Kutevu, kao znak zahvalnosti OS BiH za njegov angažman u BiH u proteklom periodu i poželio mu uspjeh u daljem profesionalnom i ličnom životu i radu.

2 FOTO GALERIJA