Vijesti

General Mašović posjetio komandanta EUFOR-a generala Dorfera


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović 3. decembra 2018. godine, u kampu Butmir u Sarajevu, posjetio je komandanta EUFOR-a generalmajora Martina Dorfera.

Tom prilikom razgovarano je o pomoći EUFOR-a Oružanim snagama BiH na ocjenjivanju pripadnika OS BiH po NATO konceptu ocjenjivanja operativnih sposobnosti (OCC E&F) za 2019. godinu, kao i podršci procesu modernizacije OS BiH.

General Mašović se zahvalio na dosadašnjoj vrlo uspješnoj saradnji EUFOR-a i Oružanih snaga BiH, te izrazio nadu za nastavkom saradnje i u narednom periodu, a posebno kroz realizaciju obuke i izvođenje zajedničkih vojnih vježbi, aktivnostima uništavanja viškova naoružanja i municije te aktivnostima humanitarnog deminiranja, kao i brojnim drugim aktivnostima koje doprinose razvoju i napretku Oružanih snaga BiH.

General Dorfer se zahvalio generalu Mašoviću na posjeti te iskazao čvrstu opredijeljenost EUFOR-a  za nastavak pružanja pomoći i podrške Oružanim snagama BiH u procesu daljih aktivnosti odbrambene reforme i izvršenja zakonom definisane misije i zadataka, kao i podrške BiH na njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Pored saradnika generala Dorfera, susretu je prisustvovao i šef Kabineta NZŠ OS BiH brigadir Edin Fako.

7 FOTO GALERIJA