Vijesti

Realizacija aktivnosti „Force Development&Growth Assessment III“


U periodu od 10. do 14. februara 2020. godine, u Domu Oružanih snaga BiH, će se realizovati događaj „Force Development&Growth Assessment III“ USAUFE2000595ICE.

Komanda zračnih snaga SAD za Evropu i Afriku je uputila grupu od sedam  svojih predstavnika, sa zadatkom nastavka započetih aktivnosti analize i iznalaženja optimalnih pravaca djelovanja na osnovu zaključaka i prijedloga M2M događaja BIHUFE1902280ICE-Force Structure&Growth Assessment I i M2M događaja BIHUFE1902543MLE-European Partnership Flight Ramstein.

Navedena aktivnost se održava u cilju unapređenja trenutnih rješenja u organizacijsko-formacijskoj strukturi, trenutnog stanja infrastrukture, personalnih pitanja kao što su afirmisanje vojničkog poziva u društvu, prijem novih pripadnika u MO i OS BiH i njihovo kasnije vođenje kroz karijeru, stručno-specijalističko educiranje i primjena programa za zadržavanje u aktivnom sastavu, te pitanja opremljenosti i operativnih sposobnosti vida Zrakoplovstvo i PZO OS BiH.

Događaj će biti realizovan po planu koji je koordiniran sa ODC-om Ambasade SAD, a u njegovoj realizaciji će učestvovati trideset pripadnika MO i OS BiH.

8 FOTO GALERIJA